Renklendirme Türüne Göre Deri Çeşitleri
Renklendirme Türüne Göre Deri Çeşitleri Nelerdir?
Renklendirme türüne göre deri çeşitleri konusu ve daha fazlası için firmamız ile irtibata geçebilir ve bilgi alabilirsiniz.
Renklendirme türüne göre deri çeşitleri konusu merak edilen konulardan biri olmaktadır. Doğal ve sağlığa zararlı olmaması deri kullanım alanlarını her geçen gün daha fazla yapmaktadır. Firmamız tarafından üretilen ürünlerin tamamı doğal deriden oluşmaktadır.
Özellikle boyama ve renklendirme türüne göre deri çeşitleri konusu oldukça büyük önem taşımaktadır. Yapısının bozulmaması ve kullanılır hale getirilmesi için en iyi yöntemler belirlenmelidir. Renklendirilmesine göre deri çeşitleri şunlardır.
- Aniline Deri
- Semi-Aniline Leather
- Pigmented Deri
Aniline Deri
Aniline deri olarak isimlendirilen bu yöntem deriye doğal bir görünüm kazandırmaktadır. Deriye en doğal görünümü veren yöntemdir. Deri boyanmasına rağmen dokusunu görebilirsiniz. Derinin kendi görüntüsünde olan gözenekler bu yöntem ile birlikte görülebilmektedir. Bu nedenle en saf ve doğal hali veren yöntem olarak bilinmektedir.
Bu yöntem ile renklendirme sonucunda derinin tüm detayları tam olarak görülmektedir. Bu nedenle kaliteli ve yüzeyi hasarsız derilerin kullanılması gerekmektedir. Bunun yanın su geçirmezlik konusunda oldukça zayıftır. Bunun yanında güneş ışığına karşı da dayanıklılığı azdır.
Bunların yanında aniline deri ile yapılan kanepe ve benzeri mobilyalar da aşırı deformeye karşı dayanıksız olmaktadır. Görüntüsü bozulmaya en müsait deri türüdür. Bu nedenle lüks eşyaların yapımında kullanılmaktadır.
Semi-Aniline Leather
Semi-Aniline leather ya da Semi-Aniline deri olarak bilinen bu yöntem aniline deri ile pigmented deri arasında bir yerdedir. Boyama malzemelerinin içirişine az miktarda pigment katılmasından dolayı bu ismi almıştır. Aniline derilere göre daha uzun ömürlü olmaktadırlar. Bunun yanında daha dayanıklı bir deri olmaktadır.
Derinin doğal yapısı ve görüntüsü bu renklendirme türü ile bozulmamaktadır. Aniline deri türüne göre güneşe ve suya karşı daha dayanıklıdır. Bu deri türünün en büyük özelliği içerisinde az miktarda pigment olmasıdır. Bu sayede güneşe ve suya karşı daha dayanıklı hale gelmektedir. Ancak bu pigmentler asla plastik hissi oluşturmaz.
Pigmented Deri
Pigmentedderi olarak bilinen bu deri türü korumalı deri olarak da bilinmektedir. Bu deri türü için yapım aşamaları şu şekilde olmaktadır.
- Derinin üst yüzeyi komple taşlama yapılarak temizlenir.
- Bu taşlama ile derinin granüllü yapısı bozulur.
- Derinin kaybolan doğal yapısı suni olarak yeniden sağlanır.
- Granüllerin üzerine yoğun şekilde boya yedirilir.
Pigmentli boyanın kapatıcı ve örtücülüğü oldukça yüksektir. Derinin yüzeyine kalın bir boya tabakası bırakıldığı için korunması da daha kolaydır. Bu deri türünün en büyük avantajlarından bazıları şunlardır.
- Temizlenmesi kolaydır.
- Yüzeyde çizikler yok denecek kadar azdır.
- Kullanıma bağlı renk değişimleri yok denecek kadar az olmaktadır.
Bu avantajlarının yanında çeşitli olumsuz yönleri de bulunmaktadır. Bu olumsuz yönlerin başında plastik hissiyatı gelmektedir. Bu nedenle tercih edilmeyen deriler arasında yer almaktadır. Genelde döşeme ve otomotiv sektöründe kullanılmaktadır.
Bizi sosyal medya üzerinden takip edebilir ve oradan da sipariş verebilirsiniz.